Dodávky tepla do viac ako 1900 sabinovských domácností sú bez obmedzenia

10.01.2009 Sabinov

Sabinov 10. januára (TASR) – Centrálna dodávka tepla a TÚV do približne 1900 domácností v Sabinove pri dodržiavaní stanoveného regulačného stupňa a v závislosti od vonkajšej teploty funguje zatiaľ bez obmedzenia. ...
\"V prípade znižovania výkonu kotolní by sa začalo odstávkami, respektíve zrušením dodávky TÚV. Cez víkend idú v úspornom režime aj školy, pretože prázdniny sa žiakom končia až v pondelok. Rovnako sme obmedzili aj vykurovanie mestského kultúrneho strediska, ďalšie opatrenia budeme prijímať podľa aktuálnej situácie, \" dodal Navrátil.
Od začiatku decembra minulého roka zabezpečuje v Sabinove výrobu tepla a teplej vody popri troch plynových, aj jedna dvojpalivová kotolňa. Tá prešla v minulom roku rekonštrukciou, ktorá si vyžiadala investíciu 836.467 eur (25,20 milióna Sk) a momentálne môže výrazne pomôcť pri prekonávaní plynovej krízy. Moderná technológia, ktorá na výrobu tepla využíva z 80 % drevnú štiepku a z 20 % plyn, umožnila znížiť náklady na výrobu tepelnej energie. Toto zníženie pocíti 6000 občanov, čo predstavuje približne 45 % obyvateľov Sabinova. Spotreba zemného plynu sa zníži o 740.000 m3 ročne a do ovzdušia sa dostane o 140 ton oxidu uhličitého menej. Kotolňa spotrebuje ročne 3000 t drevnej štiepky, ktorú budú dodávať Lesy SR a mestské lesy Sabinov.
 

Vyberte región